Hengelo in de zoeker 1965-USB

Het dorpje Hengelo in de 60er jaren
1965-hengelo in de zoeker-USB box-transparant-600-80041
Verkoopprijs: € 25,00
Korting
Beschrijving

Kijk het mooi terug in goede kwaliteit op uw LCD TV

Even terug in de tijd door een kijkje te nemen in het Hengelo van 1965. Samen met de filmer lopen we door de straten van het dorp, bezoeken de winkeltjes van toen, de openbare school, de Piersonschool, de katholieke school en kijken binnen bij o.a. de boterfabriek, de Quick voetbalschoenenfabriek, de Wals elektromotorenfabriek, het Groene Kruis en de café's van weleer, zoals Michels, de Zon en Concordia.

Deze unieke film is vooral waardevol, omdat de mensen duidelijk in beeld  komen en velen zichzelf, familieleden of vrienden kunnen herkennen.
Ter afsluiting werden er altijd opnames gemaakt van een grote optocht. Diverse verenigingen trokken dan massaal aan de camera voorbij om zo een beeld te geven van het plaatselijke verenigingsleven. 

Kortom een stukje nostalgie van de bovenste plank voor veel kijkplezier. 
Commentaar is opgenomen in het Hengels dialect door Roel Kreunen.

Uitgebracht door Kreunen Multimedia
DVD 1’30 minuten
Zwart wit
Ook te zien geweest op Omroep Gelderland, op deze USB de hele film extra met nog veel meer mooie opnames

Frans Roes alias Herman van Velzen de bekende Hengelose dialect-schrijver van de Oarnt Peppelenkamp boeken, hier met de bekende sigaar

Schermafbeelding 2020 06 18 om 17.59.13

 

Een kijkje bij de beroemde voetbalschoenfabriek van Quick, waar ze midden in de zomer al volop damesschaatsen aan het produceren waren.

Schermafbeelding 2020 06 18 om 18.21.27